Camera Zizanio

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Κάλεσμα για συμμετοχές


IMG_3277

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ στην Camera Zizanio 2015

Η Camera Zizanio – Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχές στην 15η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2015 στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Όπως κάθε χρόνο επιδιώκουμε να συγκεντρώσουμε το σύνολο της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας από την Ελλάδα και τα σημαντικότερα έργα νέων δημιουργών από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο φτιάχνοντας το μεγαλύτερο Φεστιβάλ στο είδος του στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε μόνο ότι:

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έργα παιδιών και νέων έως 20 ετών
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία.
  • H διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.
  • Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τις 10 Οκτωβρίου

Το φετινό κάλεσμα βρίσκει τη χώρα και τους ανθρώπους της σε ένα σταυροδρόμι, καθώς αναζητούμε διέξοδο στα εκρηκτικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Καθοριστικό ρόλο σ αυτό τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον παίζουν τα ενεργά κύτταρα της κοινωνίας, οι νέες γενιές με την ορμή, τη φαντασία και την αστείρευτη διάθεση για δημιουργία.

Το Φεστιβάλ μας είναι ένας ιδανικός χώρος όπου αυτά τα κύτταρα ανθίζουν. Οι προβολές, τα εργαστήρια, τα μάστερ κλας, οι συναντήσεις με σημαντικούς κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνιστούν το ιδανικό πλαίσιο μιας πολυεθνικής, πολυπολιτισμικής συνεργασίας και δημιουργίας όπου οι νέοι άνθρωποι ανακαλύπτουν νέους δρόμους και διευρύνουν τους ορίζοντες.

Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμη της διοργάνωσης που παρά τις τεράστιες δυσκολίες όχι μόνο δεν υποστέλλει τη σημαία αλλά επιδιώκει να καταχτήσει νέες κορυφές.

Όσοι νέοι, ατομικά ή ομαδικά, μέσα από εργαστήρια ή σχολικές ομάδες έχουν δημιουργήσει οπτικοακουστικά έργα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, http://camerazizanio.net .

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Camera Zizanio στο τηλέφωνο 0030 210 8664470 ή μέσω e-mail στις διευθύνσεις: camerazizanio@gmail.com, camerazizanio@olympiafestival.gr .

Leave a comment