Camera Zizanio

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Flash Forward 2016


Κάθε χρόνο η Camera Zizanio παρουσιάζει το έργο νέων καλλιτεχνών που με αφετηρία το Φεστιβάλ ΟΛυμπίας έκαναν ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος και διακρίνονται σε διάφορους τομείς.

Στη φετεινή διοργάνωση παρουσιάζουμε και τιμούμε την ηθοποιό Νάνσυ Μπούκλη από την Ελλάδα και τη σκηνοθέτιδα Λάουρα Γκέινορ από την Ιρλανδία.

Νάνσυ Μπούκλη

nansyΓεννήθηκε και µεγάλωσε στον Πύργο, όπου παράλληλα µε το σχολείο, παρακολουθούσε µαθήµατα πιάνου και θεωρίας µουσικής στο Ελληνικό Ωδείο. Σπούδασε στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραµατικής Τέχνης «δήλος», της Δήµητρας Χατούπη, από την οποία αποφοίτησε με Άριστα.

Έχει συνεργαστεί στο θέατρο µε τους Γιώργο Κιµούλη, Bijoux de Kant, Γιώργο Σαχίνη και Ειρήνη Αλεξίου, Πάρη Μαντόπουλο, Θωµά Μοσχόπουλο, Βάσια Ατταριάν, Γκάυ Στεφάνου, Γρηγόρη Χατζάκη, Κώστα Γάκη. Στον κινηµατογράφο, έχει συµµετάσχει σε αρκετές µικρού µήκους ταινίες νέων δηµιουργών.

Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια υποκριτικής µε τη χρήση µάσκας, µε τον Σίµο Κακάλα και την Έλενα Μαυρίδου και σκηνοθεσίας µε τον Ακύλλα Καραζήση. Επίσης, µέχρι 20 χρονών,, παρακολούθησε σεµινάρια σκηνοθεσίας, λήψης και µοντάζ, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ν. Κορέα, Ουγγαρία, Σερβία και Βερολίνο, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Ολυµπίας για Παιδιά και Νέους.

 

Laura Gaynor/Λάουρα Γκέινορ

lauraΙρλανδή κινηματογραφίστρια. Η πρώτη της ταινία (που την γύρισε σε ηλικία 16 ετών) προβλήθηκε από την Camera Zizanio το 2010. Σήμερα εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα σε ανεξάρτητες τηλεοπτικές παραγωγές κι έχει συμμετάσχει σε πολλά πρότζεκτ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTE. H Λάουρα επίσης κάνει εκπομπές για έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει στην Ιρλανδική γλώσσα, τον Raidió na Life 106.4FM, ενώ είναι τελειόφοιτη της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου της Ιρλανδίας. Έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρήση των κινητών, καθώς με αυτόν τον τρόπο γύρισε την πρώτη της ταινία. Συνεργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν με την χρήση κινητών τηλεφώνων.