Camera Zizanio

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Κανονισμοί / Υποβολή ταινίας για την Camera Zizanio 2021


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

CAMERA ZIZANIO

Κανονισμοί

 1. Η 21η διοργάνωση της Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί από  τις 27 Νοεμβρίου  ως τις 4 Δεκεμβρίου 2021 στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το 24o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά και νέους έως 20 ετών.
 3. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2021.
 4. H Camera Zizanio αποτελείται από τρία διαγωνιστικά τμήματα: Ελληνικό,  Ευρωπαϊκό και  Διεθνές. Ταινίες προβάλλονται επίσης στο Πληροφοριακό τμήμα και σε αφιερώματα.
 5. Οι ταινίες των τριών διαγωνιστικών τμημάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:

Α) Ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών.

Β) Ταινίες νέων από 13 έως 16 ετών.

Γ) Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών.

 1. Οι ταινίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί το διάστημα των δυο τελευταίων χρόνων.
 2. Η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά μαζί με τους τίτλους αρχής και τέλους.
 3. Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.).
 4. Η ιδέα της ταινίας και τα μηνύματα πρέπει να είναι προϊόν των παιδιών. Μπορούν να συμβουλευτούν ενήλικες για τεχνικά ζητήματα και την τελική επεξεργασία της ταινίας. Οι τεχνικές ατέλειες δεν αποτελούν κριτήριο αποκλεισμού μιας ταινίας.
 5. Ταινίες στις οποίες η συμμετοχή των παιδιών είναι μικρότερη του 50% ή εκπαιδευτικοί υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, δεν διαγωνίζονται. Μπορούν όμως να προβληθούν στο πληροφοριακό τμήμα.
 6. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μια ταινία εκτός αν οι ταινίες προέρχονται από διαφορετικές κινηματογραφικές ομάδες.
 7. Δεν υπάρχει περιορισμός στο θέμα. Αποκλείονται μόνο οι ταινίες που περιέχουν ρατσιστικά, φασιστικά ή σεξιστικά μηνύματα.
 8. Οι ταινίες μπορούν να σταλούν σε μορφή ψηφιακού αρχείου mp4 ή MOV, χρησιμοποιώντας κάποια υπηρεσία όπως wetransfer, dropbox κλπ.
 9.  Όλες οι ταινίες από την Ελλάδα συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Ελληνικό Τμήμα. Προκριματική επιτροπή επιλέγει αυτές που θα διαγωνιστούν και στο Ευρωπαϊκό. Όσες ταινίες επιλεγούν για το Ευρωπαϊκό τμήμα πρέπει να έχουν αγγλικούς υποτίτλους.
 10. Οι ταινίες θα κριθούν από δυο κριτικές επιτροπές (μια για κάθε διαγωνιστικό  τμήμα της Camera Zizanio) και θα είναι μικτές, δηλαδή θα αποτελούνται από ενήλικες και παιδιά. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2021 στη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ στον Πύργο της Ηλείας.
 11. Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν τη διαδικτυακή προβολή της ταινίας μέσα από εξειδικευμένη πλατφόρμα και για περιορισμένο αριθμό θεατών την περίοδο του Φεστιβάλ και στο βαθμό που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορωνοϊό (covid-19).
 12. Οι δημιουργοί των βραβευμένων ταινιών εκχωρούν στην Camera Zizanio το δικαίωμα να προβάλλει τις ταινίες τους σε εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
 13. Για τους συμμετέχοντες στο Ελληνικό τμήμα το Φεστιβάλ μπορεί να αναλάβει τη φιλοξενία των διαγωνιζόμενων μόνο αν εξασφαλίσει τις αναγκαίες χορηγίες.
 14.  Σε όλους τους διαγωνιζόμενους παρέχει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας και δωρεάν όλα τα έντυπα.
 15. Για να πάρετε μέρος στην Camera Zizanio πρέπει:

–          Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (Για κάθε ταινία συμπληρώνετε ξεχωριστή αίτηση συμμετοχής).

– Να στείλετε με e-mail (στο camerazizanio@olympiafestival.gr) μία ή δυο φωτογραφίες της ταινίας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg – προτιμώμενη ανάλυση 300dpi)

–          Να  στείλετε ένα ψηφιακό αρχείο της ταινίας χρησιμοποιώντας κάποια υπηρεσία όπως το wetransfer.com

 1. Όλα τα υλικά πρέπει να φτάσουν στα γραφεία του Φεστιβάλ το αργότερο δέκα ημέρες μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων.
 2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή, χωρίς επιφυλάξεις, όλων των κανονισμών.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προθεσμία υποβολής αίτησης: 3 Οκτωβρίου 2022
Παρακαλούμε συμπληρώστε ΟΛΑ τα στοιχεία της αίτησης με πεζούς χαρακτήρες καθώς και τα ονόματα των συντελεστών με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.

ilovoli tainias 2014

One response to “Κανονισμοί / Υποβολή ταινίας για την Camera Zizanio 2021

 1. Pingback: Submissions are OPEN for 20th anniversary Camera Zizanio! | Camera Zizanio

%d bloggers like this: