Camera Zizanio

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

Κανονισμός 2023 / Υποβολή ταινίας


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

CAMERA ZIZANIO

Κανονισμός

  1. Η 23η Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί από  τις 2 ως τις 9 Δεκεμβρίου 2023 στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το 26o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά και νέους έως 20 ετών.
  3. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2023.
  4. H Camera Zizanio αποτελείται από τρία διαγωνιστικά τμήματα: Ελληνικό,  Ευρωπαϊκό και  Διεθνές.
  5. Οι ταινίες των τριών διαγωνιστικών τμημάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:

Α) Ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών.

Β) Ταινίες νέων από 13 έως 16 ετών.

Γ) Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών.

  1. Οι ταινίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί το διάστημα των δυο τελευταίων χρόνων.
  2. Η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά μαζί με τους τίτλους αρχής και τέλους.
  3. Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.).
  4. Η ιδέα της ταινίας και τα μηνύματα πρέπει να είναι προϊόν των παιδιών. Μπορούν να συμβουλευτούν ενήλικες για τεχνικά ζητήματα και την τελική επεξεργασία της ταινίας. Οι τεχνικές ατέλειες δεν αποτελούν κριτήριο αποκλεισμού μιας ταινίας.
  5. Ταινίες στις οποίες η συμμετοχή των παιδιών είναι μικρότερη του 50% ή εκπαιδευτικοί υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, δεν διαγωνίζονται.
  6. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με μια ταινία εκτός αν οι ταινίες προέρχονται από διαφορετικές κινηματογραφικές ομάδες.
  7. Δεν υπάρχει περιορισμός στο θέμα. Αποκλείονται μόνο οι ταινίες που περιέχουν ρατσιστικά, φασιστικά ή σεξιστικά μηνύματα.
  8. Οι ταινίες μπορούν να σταλούν σε μορφή ψηφιακού αρχείου .mp4 ή .mov, χρησιμοποιώντας κάποια υπηρεσία όπως wetransfer, dropbox κλπ.
  9.  Όλες οι ταινίες από την Ελλάδα συμμετέχουν στο Ελληνικό Τμήμα. Προκριματική επιτροπή επιλέγει τις ελληνικές ταινίες που θα διαγωνιστούν και στο Ευρωπαϊκό. Όσες ταινίες επιλεγούν για το Ευρωπαϊκό τμήμα πρέπει να έχουν αγγλικούς υποτίτλους.
  10. Οι ταινίες θα κριθούν από Κριτικές Επιτροπές παιδιών και νέων οι οποίες θα πλαισιώνονται από Συντονιστές με γνώση και πείρα στον Κινηματογράφο και την Εκπαίδευση. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου 2023 στη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ στον Πύργο της Ηλείας.
  11. Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν τη διαδικτυακή προβολή της ταινίας μέσα από εξειδικευμένη πλατφόρμα και για περιορισμένο αριθμό θεατών την περίοδο του Φεστιβάλ ή άλλες εκδηλώσεις κατόπιν συμφωνίας.
  12. Οι δημιουργοί των βραβευμένων ταινιών εκχωρούν στην Camera Zizanio το δικαίωμα να προβάλλει τις ταινίες τους σε εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Για να πάρετε μέρος στην Camera Zizanio πρέπει:

–          Να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (Για κάθε ταινία συμπληρώνετε ξεχωριστή αίτηση συμμετοχής).

– Να στείλετε με e-mail (στο camerazizanio@olympiafestival.gr) μία ή δυο φωτογραφίες της ταινίας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg – προτιμώμενη ανάλυση 300dpi)

– Να  στείλετε ένα ψηφιακό αρχείο της ταινίας χρησιμοποιώντας κάποια υπηρεσία όπως το wetransfer.com

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να σταλούν το αργότερο δέκα ημέρες μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων.
  2. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή, χωρίς επιφυλάξεις, όλων των κανονισμών.