Camera Zizanio

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

ΑΓΩΝΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Kavoukidis 009

 Δελτίο Τύπου

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου

Πύργος,  Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σε καταγγελτικό τόνο, αλλά και με απόλυτη ψυχραιμία, ολοκληρώθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου της διοίκησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στο δημαρχείο Πύργου, με αφορμή την υπονόμευση της λειτουργίας του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το θέμα της χρηματοδότησής του παραπέμφθηκε σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία όμως θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης, γεγονός που συνιστά σοβαρούς λόγους ακυρότητας της οποιασδήποτε απόφασης.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio κ. Νίκος Θεοδοσίου και δυο εκλεκτοί καλεσμένοι του φεστιβάλ, ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης και ο επίσης σπουδαίος διευθυντής φωτογραφίας κ. Νίκος Καβουκίδης.

Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος του Φεστιβάλ.

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν δημοσιογράφοι από τοπικά ΜΜΕ, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, του εμπορικού κόσμου, των ξενοδόχων και άλλων φορέων, αλλά και αρκετοί πολίτες και επισκέπτες του Φεστιβάλ

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος άνοιξε την συνέντευξη τύπου σημειώνοντας ότι «ο λόγος που δίνουμε την συνέντευξη τύπου σ’ αυτή την αίθουσα είναι ότι όλες οι αίθουσες της πόλης, ο Απόλλωνας, οι τρεις αίθουσες του Ορφέα, ο Κούβελος, όλο το Συνεδριακό Κέντρο, η Δεξαμενή, η  ΤΕΔΚ, οι άλλες αίθουσες του Δημαρχείου, είναι κατειλημμένες αυτή την στιγμή από προβολές και εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Ολυμπίας που συνεχίζεται κανονικά παρά τις εξελίξεις».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Δημήτρη Σπύρου:

«Για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που διευθύνω αυτό το φεστιβάλ, χρησιμοποιώ γραπτό κείμενο. Είναι σημαντική η στιγμή και θα πρέπει με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς να μας κυριεύσει το θυμικό, με καθαρή ματιά να μιλάμε για τα γεγονότα και όχι να μας παρασύρει ο συναισθηματισμός. Αυτό το Φεστιβάλ έχει γίνει με καρδιά, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες. Έχουμε καταθέσει την ψυχή μας. Οι μεγάλοι δάσκαλοι κινηματογραφιστές που έχουμε την τιμή να βρίσκονται δίπλα μας, έχουν ταξιδέψει στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου και η παρουσία τους εδώ είναι σημαντική και συμβολική.

            Αργά χτες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέπεμψε τελικά το θέμα της χρηματοδότησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου και αφού η φετινή διοργάνωση θα έχει ολοκληρωθεί.

            Από τον περασμένο Φεβρουάριο υποβάλαμε στην Περιφέρεια το πρόγραμμα δράσης του 2012 μαζί με τον απολογισμό του προηγούμενου Φεστιβάλ (2011). Το καλοκαίρι το περιφερειακό συμβούλιο ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα επί του αναλυτικού απολογισμού του 14ου Φεστιβάλ με κάθε λεπτομέρεια. Γιατί όπως ξέρετε οι κινηματογραφιστές δεν έρχονται στην Ολυμπία από το Μεξικό ή την Βραζιλία με τα πόδια, οι ταινίες δεν έρχονται μόνες τους, και οι νέες τεχνολογίες επιβάλλουν νέα μηχανήματα στον τρόπο προβολής των ταινιών στις αίθουσες. Στο περιθώριο εκείνης της συνεδρίασης τα στελέχη του Φεστιβάλ συνομίλησαν με περιφερειακούς συμβούλους και με τον ίδιο τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον οποίο και ενημέρωσαν για την προετοιμασία του 15ου Φεστιβάλ, ζητώντας του παράλληλα μια συνάντηση για μια λεπτομερέστερη ενημέρωση.

             Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ζητήσαμε από την Περιφέρεια να αποφασίσει για την συμμετοχή της στην διοργάνωση του 15ου Φεστιβάλ και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι αυτό είναι τυπικό θέμα, ότι θα ρυθμιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την προετοιμασία. Την ίδια διαβεβαίωση λάβαμε και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, με την διαφορά όμως ότι το ποσό της συμμετοχής της ΠΔΕ θα μειωθεί από τις 120.000 ευρώ στις 70.000 ευρώ, εξαιτίας και του δικού της μειωμένου προϋπολογισμού.

            Τις παραμονές του Φεστιβάλ και ενώ έχουμε ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, ενημερωθήκαμε ότι η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής και ότι αυτό δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα σε σχέση με το τυπικό μέρος της έγκρισης της σχετικής απόφασης. Αποδεχθήκαμε και πάλι την διαβεβαίωση αυτή και προχωρήσαμε όπως έπρεπε σε όλες τις εργασίες για την οργάνωση του 15ου Φεστιβάλ. Πλην όμως, όπως προαναφέραμε, ούτε χτες ελήφθη απόφαση…

            Πιστεύουμε ότι η παρελκυστική αυτή τακτική της ΠΔΕ δεν αποτελεί παρά μια μεθόδευση, η οποία τελικά έχει στόχο να μην χρηματοδοτηθεί το Φεστιβάλ. Διότι, τελικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ύψος του ποσού της χρηματοδότησης, είναι πρωτίστως η συνολική στάση της Περιφέρειας, και κυρίως του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα διεθνές φεστιβάλ, καταξιωμένο όχι μόνο στη συνείδηση χιλιάδων παιδιών και νέων, αλλά και στους πιο έγκυρους κινηματογραφικούς κύκλους της Ελλάδας και της Ευρώπης, ως μια επαρχιώτικη εκδήλωση. Αν πράγματι, δυσκολευόταν να διαθέσει το αιτούμενο κονδύλι θα έπρεπε, λειτουργώντας ως η Αρχή του Φεστιβάλ –ας μην ξεχνάμε ότι πρόεδρος του Φεστιβάλ είναι ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Καφύρας– να προσπαθήσει ώστε να εξευρεθεί και το υπόλοιπο ποσό από άλλους πόρους (χορηγοί, ιδιώτες, υπουργεία κτλ.) και όχι να διαφεύγει των ευθυνών του.

            Σήμερα το Φεστιβάλ βρίσκεται στην τρίτη ημέρα της διοργάνωσής του και σε πλήρη ανάπτυξη. Από το θέατρο Απόλλων μέχρι το Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο στο Μεσολόγγι και το Δημοτικό Θέατρο Αιγίου, από το Συνεδριακό Κέντρο, το Δημαρχείο και το ΤΕΙ μέχρι τη Δεξαμενή, τα σχολεία του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, το Φεστιβάλ έχει περισσότερες από σαράντα προβολές και δραστηριότητες ταυτόχρονα από τις 9 το πρωί έως τις 10.30 το βράδυ. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο και θα συνεχιστεί ανελλιπώς μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, όπου θα γίνουν οι απονομές των βραβείων και η παρουσίαση της δουλειάς των εργαστηρίων και των λοιπών δραστηριοτήτων της εβδομάδας, όπου η εκτιμώμενη συμμετοχή του κοινού υπολογίζεται στους 20.000 θεατές. 

            Για εμάς είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να διακόψουμε την διοργάνωση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και να διώξουμε τους εκατοντάδες καλεσμένους μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό θα σήμαινε μια τεράστια προσβολή της πόλης και της χώρας, προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ για να συμμετάσχουν σε ένα από τα κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους του κόσμου. Εμείς επίσης, δεν πρόκειται να κρυφτούμε απέναντι σε όσους το Φεστιβάλ έχει αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις. Αναλαμβάνουμε πλήρως αυτή την ευθύνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το ζητούμενο για εμάς είναι να πάψουν να υποκρίνονται και μέχρι την Παρασκευή να κάνουν έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο και να αποφασίσουν «ναι» ή «όχι», αν θα μας δώσουν την χρηματοδότηση που δεσμεύτηκαν ότι θα μας δώσουν ή όχι. Αλλιώς, σημαίνει ότι σκοπίμως αναβάλλουν το συμβούλιο για μετά το Φεστιβάλ, καθώς ξέρουμε πως τότε ο οικονομικός Επίτροπος θα απέρριπτε το αίτημα γιατί θα ήταν νόμιμο να εγκριθεί μόνο αν γινόταν πριν ή κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, όχι μετά. Θυμίζω τον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο που έχει το Φεστιβάλ στην πόλη, διότι η σύγχρονη αντίληψη βλέπει τον πολιτισμό και ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης μιας περιοχής. Ξέρουμε ότι αν λ.χ. η Περιφέρεια μάς δίνει 100.000, ο κόσμος του Φεστιβάλ αφήνει στην πόλη τα εξαπλάσια. Είναι από τους λίγους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας που δίνεις 1 ευρώ και σου επιστρέφονται 6 ευρώ.

            Είναι περιττό να πούμε ότι όλα αυτά αποτελούν δημόσια έκφραση οργής και αγανάκτησης απέναντι στη μεθόδευση της ΠΔΕ να θέσει ταφόπλακα στα 15 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του Φεστιβάλ. Ο κινηματογράφος είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός είναι μια δυναμική μορφή αντίστασης της κοινωνίας απέναντι σε κάθε είδους κρίση, οικονομική, ηθική, πνευματική, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε κινηματογράφο, θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολιτισμό, γιατί έχουμε δίπλα μας μια ολόκληρη κοινωνία που αγωνιά, στηρίζει και τελικά θα γίνει ασπίδα προστασίας αυτού του θεσμού».

Τέλος, αναφερόμενος σε πιθανή κατάργηση του Φεστιβάλ, σημείωσε ότι «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αν σταματήσει το Φεστιβάλ 15.000 παιδιά που το αγαπούν και λαχταρούν κάθε χρόνο, θα στενοχωρηθούν και 2.000 από αυτά, που συμμετέχουν πολύ ενεργά στις δραστηριότητες της Camera Zizanio, θα πάθουν μεγάλο σοκ».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Ροβήρου Μανθούλη:

«Για μένα η ημέρα είναι ένα άγριο ξύπνημα. Ερχόμενος από το Παρίσι ειδικά γι’ αυτό το Φεστιβάλ, έμεινα κατάπληκτος σήμερα με τα νέα. Γνωρίζοντας πως ακόμα εκκρεμούν κάποιες υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στο Φεστιβάλ, είχα δηλώσει πως θα ερχόμουν από το Παρίσι ακόμη και με δικά μου έξοδα. Επειδή αυτό το Φεστιβάλ είναι το καλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο με ταινίες για  παιδιά και νέους και αυτό είναι γνωστό στο εξωτερικό όπου ζω, και επειδή έχω επαφές με σημαντικούς φορείς στην Γαλλία, όπως η Γαλλική Ταινιοθήκη, τους είχα προετοιμάσει να στείλουν επιστολές στήριξης και συγχαρητηρίων στους τοπικούς φορείς που στηρίζουν το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Τώρα πρέπει να τους αποτρέψω. Οι υπεύθυνοι ας καταλάβουν το αυτονόητο, πως η ανάπτυξη του πολιτισμού φέρνει ανάπτυξη και στην οικονομία ενός τόπου».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Νίκου Καβουκίδη:

«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στηρίξει αυτό το Φεστιβάλ για το πολύτιμο έργο που προσφέρει στα παιδιά μας. Διότι αν δεν στηρίζουμε τόσο σημαντικούς θεσμούς, είναι σαν να προσπαθούμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από την παιδεία και την πρόοδο. Εδώ, σήμερα, δεν θα έπρεπε να είναι μόνο δυο τοπικά κανάλια, αλλά και αθηναϊκά. Η ΕΡΤ θα έπρεπε κάθε μέρα να καλύπτει με ρεπορτάζ τις προβολές, τα εργαστήρια, τις δεκάδες δράσεις που γίνονται σε τόσες πολλές αίθουσες του Πύργου αυτές τις μέρες, ώστε να βλέπει να ελληνικό λαός το μέγεθος του έργου που παράγεται εδώ.

Ακολουθεί η παρέμβαση του προέδρου της ΕΛΜΕ, κ. Γιάννη Γιαννόπουλου

«Τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές μας, κάθε χρόνο περιμένουμε το Φεστιβάλ με λαχτάρα και ανυπομονησία. Η εμπειρία μιας μόνο προβολής στην αίθουσα συγκρίνεται με εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας στην τάξη. Επίσης, για εμάς το Φεστιβάλ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο διότι χρησιμοποιούμε τις ταινίες του όλο το χρόνο για να τις εντάξουμε στην εκπαιδευτική δραστηριότητα. Αυτό για εμάς είναι ανεκτίμητο, δεν μπαίνει σε καμία ποσόστωση, σε κανέναν οικονομικό απολογισμό και πρέπει να το κρατήσει η Ηλειακή κοινωνία και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ακολουθεί η παρέμβαση της κα Βάσως Καλαντζή εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων:

«Ο σύλλογός μας θεωρεί απαράδεκτη και κατακριτέα την στάση του περιφερειακού συμβουλίου και ζητάμε να αναλάβει τις ευθύνες του, να βρει το ποσό που χρειάζεται το Φεστιβάλ και να στηρίξει τον θεσμό χωρίς να υποκρίνεται. Είναι απαίτηση όλων μας να στηρίξει η πολιτεία αυτόν τον θεσμό για την τοπική κοινωνία, για την παιδεία, για τον πολιτισμό».

Τέλος, εκπρόσωποι των ξενοδόχων εξέφρασαν την οργή και την αγωνία τους ως προς τις μεθοδεύσεις απέναντι στο θεσμό, κάτι που αυτόματα σημαίνει το οριστικό πάγωμα της τοπικής αγοράς που έχει τεράστια οφέλη από τον θεσμό.

4 responses to “ΑΓΩΝΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 1. Pingback: Να σώσουμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους – Η Περιφέρεια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την χρηματοδότη

 2. Pingback: Να σώσουμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους – Η Περιφέρεια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την χρηματοδότη

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΩΓΑΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΧ. ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ December 5, 2012 at 3:23 pm

  αγαπημένοι μου φίλοι και συνάδελφοι στον αγώνα για το νεανικό παιδικό και …νηπιακο σινεμα και τη δημουργία , σας στελνω την αγάπη και τη συμπαράσταση μου στον ωραιο και σωστο αγώνα που δίνετε τόσα χρόνια…φέτος για πρώτη χρονια μετα απο χρόνια για λόγους δικους μου -προσπάθησα αλλα δεν μπόρεσα να ειμαι δίπλα σας,δεν ειχα ουτε τη βενζίνη ως εκει…- και εδω η σχολη κινηματογράφου,η πρώτη στη χώρα μας ειναι σα να μην υπάρχει,οπως και τόσα αλλα ωραία πράγματα,χωρις λεφτα,χωρις προσωπικό…
  Με μεγάλο σεβασμό για τη δουλεια σας μεχρι τώρα και έχοντας διδάξει και μάθει και συνεργαστει για χρόνια με πολλά παιδια της περιοχής, με τα σχέδια ετοιμα για τους καταπληκτικους χώρους της ΑΣΟ ΠΟΥ ΡΗΜΆΖΟΥΝ ,έχοντας ζήσει τη λάμψη στα μάτια τόσων παιδιών που στην αρχή βλέπουν και σιγα- σιγα κάνουν ταινίες…την πρώτη τους μικρή στην αρχή…και μετα…δεν υπαρχει τέλος…
  Κρατειστε το με τά δόντια -χωρις καμμιά επιχορήγηση αν δεν δώσουν,-ειναι το καλύτερο στον κόσμο όλο,κι αν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορει αυτο να κρατήσει που φέρνει πολιτισμό και γνώση και τουρισμό και κίνηση στην αγορά και… και …και…τότε τίποτα δεν μπορει να κρατηθει έκει…όπως και σε τόσα άλλα μέρη της πατρίδας μας…
  Αν βρισκόμασταν 100-1000 δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι και βάζαμε απο 10 ευρω και τό όνομα μας,κι ας βρισκόταν και κάποιοι χορηγοι,φιλότεχνοι,διεθνεις η ελληνες,τότε δεν θα χρειαζόταν ποιά καμμιά επιχορήγηση απο ασχετους που δεν καταλαβαίνουν οτι ενω ευρω δεν πήραν απο φοροφυγάδες,μαιμου συντάξεις,επίορκους και λίστες ληστων…δεν έχουν χρήματα μόνο για το φεστιβάλ ολυμπίας,το καλύτερο στην οικουμένη για νεανικό σινεμα….
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ,ΑΣ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΧΟΡΗΓΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ,ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ…κρατειστε μόνο τη διευθυνση,που τόσα χρονια με αγάπη και αυταπάρνηση υπηρετειτε και εναν αριθμό λογαριασμου σε ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΖΙΖΑΝΙΟ…
  Ναι ,αλήθεια,σε σον λε μπολσεβίκ…που έλεγε και ο Ροβήρος Μάνθούλης,η μάλλον για να μην εχουμε παρεξηγ’ησεις …σε σον λες ανφαν ντε ολυμπιά,ντου σινεμα,λε φορς κρεατιβ ντε γκρες…
  Ας δώσουν οι ευρωπα’ι’κες ταινιοθήκες την αιγίδα και την ευχή τους,δεν χρειαζόμαστε κανένα ”δάνειο” Η ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ απο δηθεν αρχες που δεν ξέρουν να στηρίξουν ότι καλύτερο έχουν στον τόπο τους…ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ…Αλλωστε ουτε το 2004 κατάλαβαν οι ”αρχες” οτι ΟΛΥΜΠΙΑ ειναι σημα κατατεθέν για τους ολυμπιακους αγώνες,ουτε ο ναός του Απόλλωνα στη Φιγαλεια…
  Ασ τους αφήσουμε στην άγνοια τους και ας προχωρήσουμε μόνοι μας… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ…

  πολλά φιλιά κι αγάπη,Γιάννης Χατζηγώγας,για το Χρήστο Κωνσταντό-και όλους του ς φίλους και φίλες,5 δεκ.

 4. Pingback: Να σώσουμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους – Η Περιφέρεια να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την χρηματοδότη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: